Wat gebeurde er in het nieuws over Muziek?

Geschiedenis Muziek


Een didg speler
Een didg speler

Didgerido spelen tegen snurken

Beheersing van circular breathing zou snurken sterk verminderen

7 jaar geleden - In navolging van Zwitsers onderzoek gaat het Slaapcentrum van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen snurkers behandelen met didgerido muziekles. Volgens het onderzoek zou het bespelen van het instrument het snurken flink verminderen.
lees verder +

Standbeeld van Michael Jackson in Best
Standbeeld van Michael Jackson in Best

Michael Jackson overleden

Op 50-jarige leeftijd

7 jaar geleden - Op 25 juni om 14.26 uur plaatselijke tijd, komt het nieuws naar buiten dat Michael Jackson in een ziekenhuis in Los Angeles is overleden. De zanger stierf op 50-jarige leeftijd, nadat hij in zijn woning een hartstilstand had gekregen.
lees verder +

Een saxofoon
Een saxofoon

Sax van 130.000 euro

Bill Clinton veilt zijn saxofoon voor het goede doel

7 jaar geleden - Tijdens een veiling voor het goede doel op het jaarlijkse filmfestival in Cannes levert de saxofoon van oud-president Bill Clinton 130.000 euro op.
lees verder +


Toto stopt

Na 31 jaar de stekker eruit

8 jaar geleden - Bijna iedere dag hoor je wel een liedje van de band Toto voorbijkomen. Begin jaren '80 scoorden ze hits met "Africa", "Hold the Line" en "Rosanna" die inmiddels echt klassiekers zijn geworden. Maar de laatste jaren bleven echte hits uit.
lees verder +

De eerste synthesizers waren monotoon. Ze konden slechts 1 toon tegelijkertijd produceren
De eerste synthesizers waren monotoon. Ze konden slechts 1 toon tegelijkertijd produceren

Bob Moog

De uitvinder van de synthesizer

11 jaar geleden - De elektrotechnicus Bob Moog vindt in de jaren '60 de synthesizer uit. Zijn Moog synthesizer groeit al snel uit tot een succesnummer en vormt de basis voor allerlei nieuwe muziek. Ook in de moderne dancemuziek worden de kenmerkende Moog klanken nog steeds volop gebruikt.
lees verder +

Het standbeeld van Andre Hazes op de Amsterdamse Albert Cuypmarkt
Het standbeeld van Andre Hazes op de Amsterdamse Albert Cuypmarkt

André Hazes overlijdt op 53 jarige leeftijd

Als gevolg van een hartstilstand

12 jaar geleden - Een hartstilstand maakte in 2004 een einde aan het leven van André Hazes, de Amsterdamse volkszanger.
lees verder +

Back to the USSR
Back to the USSR

Back to the USSR?

De Rolling Stones in Moskou

18 jaar geleden - In het kader van de Bridges to Babylon tournee, geven de Rolling Stones op 11 augustus 1998 voor het eerst een optreden in Moskou. Vanwege het IJzeren Gordijn was het voor de Britse Band nooit eerder mogelijk geweest om in Rusland een concert te geven.
lees verder +


240 uur dienstverlening en een jaar zonder rijbewijs

18 jaar geleden - In juni 1998 wordt zanger Marco Bakker veroordeeld tot 240 uur dienstverlening. Ook moet hij zijn rijbewijs voor een jaar inleveren. De veroordeling volgt op het doodrijden van een vrouw in de parkeergarage van de Amsterdam Arena.
lees verder +


De Waarheid

216.000 keer over de toonbank

19 jaar geleden - Binnen 12 uur tijd worden er op 18 januari 1997 ruim 216.000 exemplaren van de cd De Waarheid van Marco Borsato verkocht.
lees verder +


Kurt Cobain

(1967 - 1994)

22 jaar geleden - Curt Cobain van de in de jaren '90 populaire alternatieve rockband Nirvana wordt op 8 april 1994 in zijn flat in Seattle dood gevonden. Hij blijkt al enkele dagen dood te zijn.
lees verder +


Let's go crazy

Prince, The Symbol of Tafkap?

23 jaar geleden - Op zijn 35ste verjaardag (7 juni 1993) maakt popmuzikant Prince bekend te stoppen met zijn begeleidingsband de New Power Generation. Samen met deze band had hij hits als Cream en Diamonds and Pearls. Ook verandert Prince zijn naam in een symbool.
lees verder +


Tears in Heaven

25 jaar geleden - In maart 1991 valt het vierjarige zoontje Conor van Eric Clapton en de Italiaanse actrice Lori del Santo uit het raam op de 53ste verdieping van hun appartement in Manhattan.
lees verder +