02/02/2002

Nieuws van 02 februari 2002

Willem-Alexander en Maxima voor het Paleis op de Dam

Koninklijk huwelijk in Amsterdam

22 jaar geleden - 02-02-2002 is dé dag van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Op deze dag traden zij in Amsterdam in het huwelijk.

Voor het huwelijk, waarbij vele internationale gasten aanwezig zijn, wordt vrijwel de gehele Amsterdamse binnenstad afgezet. Het burgerlijk huwelijk vindt plaats in de Beurs van Berlage en wordt voltrokken door burgemeester Job Cohen. De kerkelijke inzegening vindt plaats in de even verderop gelegen Nieuwe kerk aan de Dam. Wanneer bandoneonspeler Carel Kraayenhof tijdens de dienst het liedje Adios Nonino speelt, weet hj Maxima zodanig te ontroeren dat ze een traantje moet wegpinken.

Na afloop van het huwelijk is er een grote rijtour door de stad in de Gouden Koets. De tour wordt afgesloten met een balkonscene op het bordes van het Paleis op de Dam.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Ook kan de omgeving veranderd zijn in de loop van de tijd. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond.


Nieuws van 02 februari Gebeurtenissen 2002 Koninklijk huis Nederland


Ook in het nieuws

Copyright © nueens.nl 2003 - 2024
Wij zijn nueens.nl. Nieuws op deze dag in het verleden. Nieuws van gisteren, vandaag én morgen!