Bestorming van het Capitool

6 januari 2021

Het Capitool in Washington DC

De dag dat de verkiezingsuitslag goedgekeurd had moeten worden

1 jaar geleden - In de weken na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 blijft Donald Trump volhouden dat er gefraudeerd is met de verkiezingen en dat hij heeft gewonnen van Joe Biden. Ondanks dat er geen bewijs is en hij alle rechtszaken erover verliest, kan Trump zijn nederlaag niet toegeven. Na een oproep van Trump bestormt op 6 januari 2021 een menigte het Capitool, het Amerikaanse parlement. De relschoppers dringen het Capitool binnen, richten vernielingen aan en nemen objecten mee. In het Capitool worden meerdere schoten gelost. Vier betogers en een politieagent overlijden als gevolg van de bestorming.

Het Congres

De besoming vindt plaats op het moment dat het congres in vergadering is in het Capitool om de verkiezingsuitslag goed te keuren. De vergadering wordt afgebroken en wordt later hervat.

Avondklok

Na de rellen wordt in Washington een avondklok ingesteld die tot de inauguratie van de nieuwe president Joe Biden zal duren. De bestorming van 6 januari 2021 vindt plaats aan het einde van het meest bizarre presidentschap ooit in de Verenigde Staten. De bestorming van het Capitool in Washington DC is de eerste in meer dan 200 jaar tijd.

Nieuws van 6 januari Gebeurtenissen 2021 Politiek Verenigde Staten

Ook in het nieuws

Copyright © nueens.nl 2003 - 2022
Wij zijn nueens.nl. Nieuws van gisteren, vandaag én morgen!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners