Brand station Luzern

Nieuws van 05 februari 1971

Zwitserse Spoorwegen

Monumentale station volledig verwoest

53 jaar geleden - Door dakwerkzaamheden vliegt op 5 februari 1971 het monumentale station van het Zwitserse Luzern in brand. Het vuur is zo heftig dat het volledige station wordt verwoest.

Het oorspronkelijk station van Luzern stamt uit 1896 en was een ontwerp van de Zwitserse architect Hans Auer. Omdat het gebouw uit hout was opgetrokken, wist het vuur zich razendsnel te verspreiden. De brand werd om 08:15 's ochtends opgemerkt. Enige tijd later sloegen de vlammen door de iconische glazen koepel en even na negen uur stortte het gebouw al in. Alleen de toegang en de ijzeren perronoverkapping bleven staan.

De shade van de brand was zo'n 20 miljoen Zwitserse frank. Pas in 1991 werd opdezelfde plek het nieuwe station geopend. Nu een modern gebouw. Enkel de hoofdtoegang van het oorspronkelijke gebouw herinnert nog van voor de brand.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Ook kan de omgeving veranderd zijn in de loop van de tijd. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond.


Nieuws van 05 februari Gebeurtenissen 1971 Spoorwegen Zwitserland


Ook in het nieuws

Copyright © nueens.nl 2003 - 2024
Wij zijn nueens.nl. Nieuws op deze dag in het verleden. Nieuws van gisteren, vandaag én morgen!