Nederland kampioen!

Nieuws van 25 juni 1988

Voetbalinterland

EK voetbal '88

36 jaar geleden - Tijdens de Europese kampioenschappen voetbal in West- Duitsland wordt Nederland Europees kampioen. Tijdens de finale op 25 juni 1988 in het Olympiastadion in München, tegen de Sovjet-Unie, scoort Ruud Gullit met een prachtige kopbal, aangegeven door Marco van Basten. Voor de rust is het 1-0. Na de rust wordt ongetwijfeld één van de mooiste treffers in een finale ooit gescoord.

In de 54e minuut neemt Marco van Basten de bal aan van Arnold Mühren en schiet vanuit een onmogelijke hoek de bal in het doel van de Russische keeper Dasaev. De wedstrijd eindigt met een mooie 2-0 overwinning op de Sovjet-Unie. Nederland is Europees kampioen!

Terug in Nederland wordt het Oranje Elftal massaal onthaald.