De Grot van Lascaux

12 september 1940

Rotstekeningen in Arnhemland (Australië). Naar schatting 30.000 - 40.000 jaar oud

Sixtijnse Kapel van de Paleolitische kunst

82 jaar geleden - Het klinkt als een avonturenboek: Vier kinderen met hun hond vinden op 12 september 1940 bij het plaatsje Montignac in de Franse Dordogne een grot met prehistorische grotschilderingen. Naar schatting dateren de rotstekeningen uit 14.000 - 10.000 v.Chr.

De oeroude afbeeldingen op de muren de "Grot van Lascaux" zijn allemaal van dieren zoals, bizons, herten, koeien en stieren, paarden en rendieren.

Om de bijzondere tekeningen te beschermen werd de grot in 1963 voor publiek gesloten. Als alternatief is er een natuurgetrouwe kopie van de grot gebouwd die wel open voor bezichting is."/>
Om de bijzondere tekeningen te beschermen werd de grot in 1963 voor publiek gesloten. Als alternatief is er een natuurgetrouwe kopie van de grot gebouwd die wel open voor bezichting is."/>De oeroude afbeeldingen op de muren de "Grot van Lascaux" zijn allemaal van dieren zoals, bizons, herten, koeien en stieren, paarden en rendieren.

Om de bijzondere tekeningen te beschermen werd de grot in 1963 voor publiek gesloten. Als alternatief is er een natuurgetrouwe kopie van de grot gebouwd die wel open voor bezichting is.

Nieuws van 12 september Gebeurtenissen 1940 Kunst Frankrijk

Ook in het nieuws

Copyright © nueens.nl 2003 - 2022
Wij zijn nueens.nl. Nieuws van gisteren, vandaag én morgen!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners