Kinderen overleven jungle Colombia

Nieuws van 09 juni 2023

Neergestorte kinderen overleven 40 dagen in de jungle

1 jaar geleden - Het verhaal klinkt als een film. Op 9 juni 2023 worden vier kinderen van 13, 9 en 4 jaar en een baby na 40 dagen uit de jungle van Colombia gered. Het bericht wordt met 'Wonder, wonder, wonder, wonder' aangekondigd. Toepasselijk, want het overleven was een zware beproeving voor de kinderen. Zelfs de baby die zijn eerste verjaardag in het oerwoud vierde, overleefde de zware tijd.

De kinderen behoorden tot een volk dat in de jungle woonden., Op 1 mei waren ze samen met hun moeder onderweg van het Amazone-dorp Araracuara naar San Jose del Guaviare toen hun eenmotorige Cessna 's ochtends vroeg neerstortte. Drie volwassenen waaronder de moeder overleefden de crash niet. Nadat reddingswerkers sporen van overleven vonden werd de zoektocht opgevoerd. Uiteindelijk werden de kinderen na 40 dagen op 5 kilometer van de crashlocatie teruggevonden. Wel waren de kinderen erg verzwakt en uitgedroogd.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Ook kan de omgeving veranderd zijn in de loop van de tijd. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond.


Nieuws van 09 juni Gebeurtenissen 2023 Opmerkelijke Verhalen Colombia


Ook in het nieuws

Copyright © nueens.nl 2003 - 2024
Wij zijn nueens.nl. Nieuws op deze dag in het verleden. Nieuws van gisteren, vandaag én morgen!