Nieuwe sirene hulpdiensten

Nieuws van 01 maart 2009

Politie Porsche

Nieuw geluid voor politie, brandweer en ambulances

15 jaar geleden - Politie, brandweer en ambulance hadden vroeger ieder een eigen geluid. Zo kon je al vanaf verre horen welke dienst in aantocht was. De politie en brandweer hadden een sirene met twee tonen en de ambulance een sirene met drie tonen. Maar vanaf 1 maart 2009 is er een nieuwe sirene op straat te horen

Nieuwe sirene

Alle hulpdiensten krijgen nu dezelfde sirene. De nieuwe sirene heeft twee tonen, maar is anders dan de oude en ook het geluid is iets luider geworden. Door betere geluidsisolatie van auto's was de oude sirene some moeilijk te horen voor andere bestuurders. Een andere verandering is dat de sirene lager is geworden, zodat oudere mensen het geluid beter kunnen horen.

Meer zwaailichten

Ook de zwaailichten op de voertuigen veranderen een beetje. De auto's van de hulpdiensten mogen nu bijvoorbeeld ook blauwe lichten aan de voorkant hebben.

Overgangsfase

Omdat tegelijkertijd vervangen veel te duur en veel te veel werk is, is er een overgangsfase van vijf jaar om de lichten en sirenes van de politie, brandweer en ambulances aan te passen.

Nieuws van 01 maart Gebeurtenissen 2009 Autos en Verkeer Nederland


Ook in het nieuws

Copyright © nueens.nl 2003 - 2024
Wij zijn nueens.nl. Nieuws op deze dag in het verleden. Nieuws van gisteren, vandaag én morgen!