Wereld Fotografie Dag

Nieuws van 19 augustus 1839

Het maken van foto's is een geweldige en veelzijdige hobby

Leuk: foto's maken!

185 jaar geleden - De tijd van filmrolletjes en dagen moeten wachten tot je foto's waren afgedrukt ligt lang achter ons. In het digitale tijdperk kun je vrijwel onbeperkt foto's maken. Jaarlijks wordt er op 'World Photography Day' stil gestaan bij de positieve invloed van de fotografie op ons leven. De datum voor 'World Photography Day', op 19 augustus, is overigens niet zomaar gekozen...

Daguerreotypie

Op 19 augustus 1839 gaf de Franse overheid de zogenaamde daguerreotypie techniek vrij voor iedereen. Deze voorloper van de fotografie is uitgevonden door Louis Daguerre en was in 1839 door de Franse overheid aangekocht. Daguerre wordt sindsdien als de uitvinder van de fotografie gezien.

Nieuwe soorten fotografie

Met de opkomst van mobiele telefoons zijn er verschillende nieuwe soorten van fotografie bijgekomen. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk de selfie. Maar ook het formaat van de foto - staand op mobiel formaat - is 'nieuw'. Of wat dacht je van het feit dat de meeste foto's digitaal blijven, gedeeld worden en nooit worden afgedrukt.

Wereld Fotografie Dag is een mooie gelegenheid om er op uit te gaan om een paar mooie foto's te maken!

Nieuws van 19 augustus Gebeurtenissen 1839 Kunst Algemeen


Ook in het nieuws

Copyright © nueens.nl 2003 - 2024
Wij zijn nueens.nl. Nieuws op deze dag in het verleden. Nieuws van gisteren, vandaag én morgen!