Zalmhaventoren

Nieuws van 12 oktober 2021

Zalmhaventoren Rotterdam

De allerhoogste toren van Nederland

3 jaar geleden - De bouw van de Zalmhaventoren in hartje Rotterdam bereikt in oktober 2021 haar eindhoogte van 215 meter. In vergelijking met sommige andere landen is het gebouw een kleintje, maar voor onze begrippen is de Zalmhaventoren enorm; het is de hoogste woontoren van Nederland.

60 verdiepingen

De Zalmhaventoren in Rotterdam telt bij oplevering 60 verdiepingen. Het grootste deel daarvan wordt voor de 256 woningen gebruikt, maar er komen ook kantoren, een restaurant, een daktuin, een parkeergarage en een gym.

Huurprijs

Goedkoop worden de woningen overigens niet. De huur van een driekamerappartement is gemiddeld 1700 euro per maand en een koophuis in de Zalmhaventoren gaat vele tonnen kosten. Voor een penthouse betaal je meer dan een miljoen euro. Maar ja, daar krijg je dan wel een onbetaalbaar uitzicht voor terug...

200 torens

Overigens staan er in 2021 al meer dan 200 torens van 70 meter of meer in Nederland. En de verwachting is dat daar nog tientallen bij gaan komen.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Ook kan de omgeving veranderd zijn in de loop van de tijd. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond.


Nieuws van 12 oktober Gebeurtenissen 2021 Gebouwen en Architectuur Nederland


Ook in het nieuws

Copyright © nueens.nl 2003 - 2024
Wij zijn nueens.nl. Nieuws op deze dag in het verleden. Nieuws van gisteren, vandaag én morgen!