Deense commando's bevrijden schip

Nieuws van 05 februari 2010

Ankerkettingen

Dat was geënterd door Somalische piraten

14 jaar geleden - Op 5 februari 2010 bevrijden Deense commando's van de Frømandskorpset de bemanningsleden van een Sloveens vrachtschip dat gekaapt was door gewapende Somalische piraten. Het schip, de Ariella, voer door de Golf van Aden voor de kust van Somalië. Een gebied dat berucht is vanwege de piraten.

Het koopvaardijschip voer tijdens slecht weer voor de kust van Somalië. Ondanks de maximale snelheid van de Ariella, lukte het de piraten om een ladder tegen het schip te zetten en aan boord te komen. Toen de eerste piraat over het prikkeldraad op het schip heen stapte, begon hij met zijn automatische wapen in de lucht te schieten. Hierop sloten de 25 bemanningsleden zichzelf op in een veilige ruimte, een 'safe room'.

Een Frans vliegtuig zag na het noodbericht de piraten aan boord van het schip lopen en alarmeerde het Deense marineschip Absalon dat in de buurt patrouilleerde. Met enterhaken klommen de Deense commando's vanuit hun rhib's aan boord van het schip en konden ze de 25 bemanningsleden bevrijden. De piraten bleken inmiddels te zijn gevlucht.

Nieuws van 05 februari Gebeurtenissen 2010 Scheepvaart Somalie


Ook in het nieuws

Copyright © nueens.nl 2003 - 2024
Wij zijn nueens.nl. Nieuws op deze dag in het verleden. Nieuws van gisteren, vandaag én morgen!