Moord op John F. Kennedy

Nieuws van 22 november 1963

De moord op Kennedy schokte de wereld in 1963

JFK in Dallas vermoord

61 jaar geleden - Dallas, Texas. De wereld staat op 22 november 1963 om 12:30 lokale tijd even stil als John F. Kennedy, de 35e President van de Verenigde Staten wordt vermoord, terwijl hij met zijn limousine over Dealey Plaza rijdt. 30 minuten na de schietpartij wordt Kennedy in het Parkland Memorial Hospital dood verklaard.

Tot op de dag van vandaag doen er nog wilde theorieën de ronde over de exacte toedracht van de aanslag. Was Lee Harvey Oswald wel de (enige) schutter? De van de aanslag verdachte Lee Harvey Oswald wordt enige dagen later neergeschoten.

Enkele jaren later, op 5 juni 1968, wordt ook de broer van John F. Kennedy, Robert F., (op dat moment presidentskandidaat voor de Democratische Partij) in Los Angeles vermoord. Ook rond zijn dood hebben er altijd veel theorieën de ronde gedaan.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Ook kan de omgeving veranderd zijn in de loop van de tijd. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond.


Nieuws van 22 november Gebeurtenissen 1963 Politiek Verenigde Staten


Ook in het nieuws

Copyright © nueens.nl 2003 - 2024
Wij zijn nueens.nl. Nieuws op deze dag in het verleden. Nieuws van gisteren, vandaag én morgen!