Uitvinding Curryworst

Nieuws van 04 september 1949

Ihre Idee ist Tradition und ewiger Genuss!

75 jaar geleden - Duitsland is een worst-land bij uitstek. Eén van de populairste is de Curryworst, uitgevonden door Herta Heuwer in 1949. De Duitse chef-kok begon de snack te verkopen in een eetkraam in Charlottenburg, in het centrum van Berlijn. Al snel verkocht ze duizenden porties per week.

Heuwer experimenteerde met ondermeer ketchup, kerriepoeder en kruiden dat ze van Britse soldaten had gekregen. Ze deed dit over gegrilde varkensworst. Al snel was de snakken enorme hit onder de bouwvakkers die na de oorlog Berlijn moesten opbouwen. In 1951 patenteerde ze haar saus onder de naam Chillup.

Beschermd

Tegenwoordig is de Berlijnse curryworst een beschermd product. De snack is officieel erkend door het Duitse octrooi- en merkenbureau.

Andere steden?

Er zijn meer steden die claimen dat ze de bakermat zijn van de Curryworst. Na de oorlog waren veel producten niet verkrijgbaar. Het kan dan ook heel goed dat andere worstverkopers met vergelijkbare ingrediënten hebben geëxperimenteerd in die tijd.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Ook kan de omgeving veranderd zijn in de loop van de tijd. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond.


Nieuws van 04 september Gebeurtenissen 1949 Eten en Drinken Duitsland


Ook in het nieuws

Copyright © nueens.nl 2003 - 2024
Wij zijn nueens.nl. Nieuws op deze dag in het verleden. Nieuws van gisteren, vandaag én morgen!